Belang van kunnen reanimeren

16 juni 2021

Afgelopen weekend bleek maar weer eens toen Christian Eriksen tijdens het EK duel Denemarken tegen Finland als gevolg van een circulatie stilstand op het veld in elkaar zakte hoe belangrijk snelle en adequate hulp is. Na een succesvolle reanimatie met defibrillator ging hij gelukkig weer met bewustzijn het veld af.

Het aantal slachtoffers van een hartstilstand:
• 15.000 tot 16.000 mensen per jaar
• per week: ongeveer 300 personen
• per dag: ongeveer 43 personen

Niet iedereen wordt gereanimeerd, bijvoorbeeld omdat de slachtoffers alleen waren of ’s morgens niet meer wakker werden. Ongeveer 7.000 à 8.000 slachtoffers worden per jaar gereanimeerd. De gemiddelde leeftijd van de gereanimeerde is 66 jaar, het percentage mannen is 70-75%. Ongeveer 50% van alle slachtoffers had nooit eerder hartklachten gehad.

Als men binnen 6 minuten reanimeert en bij een schokbare hartritmestoornis defibrilleert met een AED is de kans op overleving 50-70%. Elke minuut vertraging bij defibrillatie verlaagt de overlevingskans met 10%.

Hoe meer mensen goede eerste hulp kunnen verlenen, hoe groter de kans dat iemand een levensbedreigende situatie overleeft. Vind jij ook niet dat iedereen moet kunnen reanimeren?

Schrijf je in voor een reanimatie cursus zodat jij ook weet wat je moet doen!

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Zijn uw blusmiddelen aan onderhoud toe?

Laat het periodiek onderhoud en controle van uw brandblusapparatuur uitvoeren door onze REOB gediplomeerde onderhoudsmonteur kleine blusmiddelen. Alles onder 1 dak, hoe makkelijk kan het zijn!

Op zoek naar een leverancier voor uw BHV materialen?

Voor (veiligheids-) pictogrammen en EHBO materialen zoals verbandtrommels bent u bij ons aan het juiste adres.

Bent u op zoek naar een AED? OTC heeft het dealer-schap van de Philips AED. Hiermee kunnen we voor een goede prijs een kwalitatieve AED leveren.

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden!

De risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is een wettelijke verplichting?

Voor een adequate uitvoering van de RI&E beschikken wij over een brede ervaring, waardoor wij een vaste aanpak kennen, alsmede een deskundige passende systematiek. Graag zijn wij u hierbij van dienst.