Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

In 3 dagen je vrachtwagenrijbewijs C bij OTC rijopleidingen B.V. !

OTC rijopleidingen B.V.  organiseert een unieke complete rijopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C met als motto: ‘Vandaag beginnen, overmorgen geslaagd!’

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding .

De Theorie

Voor je aan de 3-daagse praktijkopleiding begint start je met de theorie voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer, techniek, lading en wetgeving (Administratie). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Ook kan je de theorie klassikaal bij OTC of online volgen. Wij plannen in overleg met jou de theorie examens in bij jouw dichtbij zijnde CBR locatie.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

De praktijk

De 3-daagse praktijkopleiding beginnen we met nog een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje om de vrachtwagen. We kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de rijopleiding. We lessen in totaal drie dagen.

Tijdens de opleiding behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan rijden binnen en buiten de bebouwde kom. En we laten je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen bijvoorbeeld: de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtwagen.

Deze 3-daagse praktijkopleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen vanuit onze eigen locatie in Someren- eind of bij het CBR/CCV. Ben je geslaagd? Dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan halen.

Heb je nog geen werk? We helpen je graag verder door je aan te bieden bij diverse transportondernemingen.

Wil je meer weten over jouw rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C? Neem dan contact met ons op.

De kosten van deze unieke 3 daagse praktijkopleiding met praktijkexamen bedragen € 2.455,-

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW, particulieren betalen geen BTW

De theorie rondom het halen van een vrachtwagen rijbewijs

Theorie examen (RVM1-C)

Voor je aan de praktijkopleiding begint start je met de theorie-examens voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C /C1) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer, techniek, lading en wetgeving (Administratie). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Pas na het behalen van deze module, gaan beroepschauffeurs in opleiding door met de lessen in module 2 en 3. Chauffeurs met vrijstelling hebben de theorie afgerond na het RVM1 examen.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

Wanneer je beroepsmatig op een vrachtwagen gaat rijden heb je de aanvulling Code 95 (basiskwalificatie) nodig en dien je de volgende examens af te leggen:

  • Theorie-examen (VM2-C)
  • Theorie-examen (VM-3C)

Theorie examen (VM2-C)

Dit onderdeel bestaat uit een theorie-examen welke 90 minuten duurt en bestaat uit 65 vragen over voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig, basiskennis voertuigtechniek, taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen, elektronische en mechanische systemen, lading en lading zekeren

Theorie-examen (VM3-C)

Het theorie-examen duurt 90 minuten en bestaat uit 65 vragen over wetgeving – Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en tachograaf, wetgeving – documenten, veiligheid en gezondheid, branche en bedrijf.

Opleidingsvarianten

Er zijn twee verschillende opleidingsvarianten om je voor te bereiden op de theorie. Alle varianten zijn inclusief theorie examens. Wij plannen deze voor jou in bij het CBR.

Leren in eigen tempo? Dan is zelfstudie met E-learning module wellicht wat voor jou.

Je kan je goed voorbereiden op de theorie examens met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Wij plannen in overleg met jou de twee theorie examens in bij jouw dichtbij zijnde CBR locatie.

Vind je zelfstudie lastig? Wil je de grootste kans van slagen? Dan kies je voor klassikaal theorieles. Klassikale theorieles kun je op onze locatie in een dagopleiding volgen of online in de avonduren volgen.

De praktijk

DAGINDELING LESDAG 1:

08.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg lesdag
12.30u            middagpauze
13.00u            vervolg lesdag
15.30u            einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2

08.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg lesdag
12.30u            middagpauze
13.00u            vervolg lesdag
16.00u            einde lesdag

In overleg worden nog 4 extra rijlesuren gepland.

Theorie opleidingen starten vanaf 249 euro.

De kosten van deze 3 daagse praktijkopleiding + praktijkexamen bedragen € 2.455,-

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW, particulieren betalen geen BTW

3 daagse rijopleiding rijbewijs C

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring