Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

In 3 dagen je vrachtwagenrijbewijs C bij OTC!

OTC organiseert een unieke complete rijopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C met als motto: ‘Vandaag beginnen, morgen geslaagd!’

Met een vrachtwagen rijbewijs C mag je een motorrijtuig besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg bedraagt.

Hoe ziet dit eruit?

Voordat je een vrachtwagen rijbewijs kunt aanvragen, moet je onder andere aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

Voor het aanvragen van het C-rijbewijs zonder code 95 moet je minimaal 21 jaar zijn.

Voor het aanvragen van het C-rijbewijs mét code 95 moet je minimaal 18 jaar zijn.

Je dient in het bezit zijn van een (geldig) rijbewijs B.

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding al een complete planning voor je rijopleiding .

De Theorie

Voor je aan de 3-daagse praktijkopleiding begint start je met de onderstaande theorie-examens:

Theorie 1: Verkeer en Techniek (RV1)

Je bereid je voor op een examen bij het CBR, bestaande uit 50 meerkeuzevragen over gedragsregels, verkeerswetgeving, en werking van de techniek van de vrachtwagen.

 Theorie 2: Administratie (R2C)

Dit onderdeel bestaat uit 40 meerkeuzevragen over veiligheidsaspecten, milieuaspecten, relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit vervoer en bepalingen vervoerswetgeving.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo.

De theorie-examens worden bij voorkeur op 1 dag afgenomen en kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

Hiervoor moet een gezondheidsverklaring ingediend worden en je dient je te laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde Arbodienst.  Als je medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van Geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.

Na het invullen en betalen van de gezondheidsverklaring (€ 37,80) ontvang je binnen enkele weken een bericht met een bevestiging en documenten die je mee moet nemen naar de rijbewijskeuring.

De praktijk

De 3-daagse praktijkopleiding beginnen we met nog een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje om de vrachtwagen. We kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de rijopleiding. We lessen in totaal twee dagen.

Tijdens de opleiding behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom. En we laten we je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen bijvoorbeeld: de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtwagen.

Kom je van ver?

Geen probleem. Je kunt goedkoop in de buurt overnachten in een gezellig comfortabel Hotel. Een nacht krijg je van ons cadeau!

Heb je nog geen werk? We helpen je graag verder door je aan te bieden bij diverse transportondernemingen.

De theorie bestaat uit:

1.    Theorie deel 1: Verkeer & Techniek (RV1)    16 uur zelfstudie
2.    Theorie deel 2: Administratie (R2C)               8 uur zelfstudie

De praktijk

DAGINDELING LESDAG 1:

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 3

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.45u einde lesdag
13.00u praktijkexamen kandidaat

De kosten (theorie + praktijk) voor deze unieke en complete 2-daagse opleiding bedragen € 2.595,-

Alleen praktijk voor het vrachtwagen c rijbewijs volgen? Dat is ook mogelijk! De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 2.195,-

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW, particulieren betalen geen BTW

3 daagse rijopleiding rijbewijs C

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
info@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring