Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Het ADR is de Europese overeenkomst voor het internationaal vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Op grond van het ADR-verdrag moeten chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit zijn van het ADR vakbekwaamheidscertificaat. Een ADR cursus is verplicht voor bestuurders van voertuigen die gevaarlijke goederen boven bepaalde vrijgestelde hoeveelheden vervoeren. OTC verzorgt de ADR cursussen Basis en Basis + Tank. Beide cursussen kennen een geldigheid van 5 jaar. Om in het bezit te blijven van een geldig ADR-certificaat, bent u verplicht elke vijf jaar een verlengingstoets af te leggen.

In de cursus Basis + Tank worden chauffeurs optimaal voorbereid voor het CCV examen dat moet worden afgelegd voor het behalen van het ADR certificaat. OTC is een erkend ADR opleider.

Toelatingseisen

Certificaat ADR Basis + Tank.

Certificering

Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het ADR-certificaat Basis + Tank uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Informatie

Voor meer informatie met betrekking tot de CCV examens, klik hier of neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via info@otc-someren.nl.

SOOB

Deze cursus is gecertificeerd bij transport en logistiek en komt in aanmerking voor SOOB subsidie.

Programma

Het programma wordt verdeeld over 3 dagen. Er wordt theorie en praktijk behandeld.

De theorie zal bestaan uit de volgende onderwerpen;

 • Wettelijke voorschriften
 • Eigenschappen van gevaarlijke stoffen
 • Gevarenklassen van stoffen
 • Eisen aan voertuigen en uitrusting
 • Regels voor het vervoer
 • Laden en lossen
 • Documenten bij het vervoer

Het praktijkgedeelte zal bestaan uit de volgende onderwerpen;

 • Maatregelen bij een ongeval/incident
 • Eerste hulp
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Locatie

De ADR-cursus wordt op onze locatie in Someren georganiseerd. Daarnaast kan de cursus altijd in-company worden verzorgd (bij minimaal 5 deelnemers).

Examen

Na afloop wordt een examen afgenomen. Het examen mag pas worden gedaan als alle lessen gevolgd zijn. Het examen bestaat uit een schriftelijk deel meerkeuze vragen en een schriftelijk deel case-vragen. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het ADR-certificaat Basis uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar, het behalen van het certificaat heeft geen invloed op de uren voor de verplichte nascholing.

Studiebelasting en duur

3 dagen (3 x 8 uur), exclusief het examen.

Lesdag en -tijd

De (zater-)dagopleiding start om 08.30 uur tot 16.30 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).  

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact met ons op.

ADR certificaat basis + tank verlenging

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

 • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring