Gezonde leefstijl

Code 95 trainingen

Gezond leven is voor een werknemer in de transportsector erg belangrijk. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je het werk beter kunt doen en ook nog eens langer vol kunt houden. Lange werktijden, hoge werkdruk en soms zware lichamelijke werkzaamheden vreten immers energie! Handig dus als je fit bent. Bovendien is het veiliger voor jezelf en voor je medemens; vermoeidheid is een belangrijke oorzaak van verkeersongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn.

Diëtist Nina is uw specialist op het gebied van voeding, leefstijl en coaching. Nina kan samen met u, uw voedingspatroon bekijken en u hierover een persoonlijk advies geven. Hierbij zal zij streven naar praktische adviezen die aansluiten op uw wensen, waarbij u op een lekkere en gezonde manier kunt blijven genieten van uw eten en uw gezondheid. Graag helpt zij u bij het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Doelgroep

Alle (vrachtwagen)chauffeurs.

Toelatingseisen

Geen.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via info@otc-someren.nl.

 

 

 

 

 

Programma

Denk eens goed na over de gezondheidsrisico’s die op de loer liggen wanneer je het niet zo nauw neemt met je leefstijl. Het is bekend dat een ongezonde leefstijl een groter risico op o.a. hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes type 2), hoge bloeddruk, galstenen, bepaalde vormen van kanker en gewrichtsklachten met zich mee kunnen brengen.

Gezonder eten. Meer bewegen. Hét recept om je fitter te voelen. Lekkerder in je vel te zitten. En prettiger te werken. Maar er zijn nog een paar dingen die daarbij helpen. Goed zitten bijvoorbeeld. Op de juiste manier tillen. En uitgerust achter het stuur plaats nemen. Allemaal onderdelen welke op een interactieve manier in de training aan bod komen.

Examen

De examens NIBHV worden afgenomen door een instructeur van OTC. U wordt hiervoor automatisch ingeschreven. 

Studiebelasting en duur

Thuisstudie: geen

(Zater)dagopleiding: 7 uur 
Avondopleiding:   2x 3,5 uur 

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 18.30 uur tot 22.00 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 08.30 uur tot 15.30 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch). Na afloop volgt een theorie examen.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact  met ons op.

Startdatum Variant Locatie