Logistiek Teamleider Warehouse

Transport en logistiek (code 95)

Met de opleiding Logistiek Teamleider Warehouse wordt u voorbereid op een succesvolle carrière als logistiek teamleider binnen een warehouse of magazijn. Als logistiek teamleider bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in een magazijn of in een warehouse. U coördineert de medewerkers en zorgt voor een goede afhandeling van logistieke processen, zoals goederenontvangst, opslag, ordersamenstelling en voorraadbeheer. Ook ziet u erop toe dat het laden en lossen en het opslaan van goederen op de juiste manier gebeurd. Na het behalen van de opleiding Logistiek Teamleider Warehouse bent u de aangewezen persoon die ervoor zorgt dat het werk in het warehouse goed, veilig en op tijd gebeurd.

Doelgroep

De opleiding Logistiek Teamleider Warehouse is voor iedereen die al werkzaam is als teamleider in een warehouse. Ook is deze opleiding geschikt voor mensen die willen gaan werken in een warehouse als teamleider maar nog geen werkervaring in een magazijn hebben. Daarnaast is de opleiding ook een aanrader voor iedereen die vanuit het magazijn een overstap wil maken naar een leidinggevende functie.

Niveau

MBO niveau 3

Vooropleiding

Voor deze opleiding bevelen wij aan om een MAVO/VMBO vooropleiding te hebben gevolgd of één van de volgende opleidingen: Logistiek Medewerker Warehouse, Warehouse Medewerker, Logistiek Medewerker of Magazijnmedewerker.

Diploma/certificaat

Het examen wordt afgenomen door het Centraal Bureau voor de afgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) op diverse examenlocaties. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten en meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u graag naar de website van het CBR.

Belangrijke informatie: M.i.v. juli 2017 stopt het CBR met het examineren van deze opleiding. U sluit uw diploma vanaf juli 2017 af met een IVIO diploma. U boekt uw examen via OTC Someren. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor actuele kosten verwijzen wij u graag naar het bedrijfsbureau van OTC Someren. 

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze opleiding? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via info@otc-someren.nl. Wij helpen u graag verder!

 

Programma

De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse bestaat onderstaande uit negen modulen.

Module 1: Magazijnbeheer en onderhoud

Tijdens deze module leert u wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van een logistiek teamleider. In de module komen onder andere de besturing en administratie van de goederenstroom, magazijninrichting, transport-, opslag- en verpakkingsmiddelen en de kosten aan bod. Daarnaast komen het onderhoud en de schoonmaak conform de eisen van de klant en customer service aan de orde.

Module 2: Uitgaande goederenstroom

In deze module komt het order, het orderverzamelen, de afronding van de orderproductie en de administratie hiervan aan bod.

Module 3: Inkomende goederenstroom

De goederenontvangst, lossen, controleren, opslaggereed maken, het opslaan van goederen een voorraadbeheersing en de administratie hiervan komen tijdens deze module aan bod.

Module 4: Wet- en regelgeving

In deze module komen kwaliteit, arbozorg, milieuzorg, zorgsystemen, CPR-richtlijnen, HACCP en beveiliging aan de orde.

Module 5: Informatica en technologie

Deze module besteedt aandacht aan het werken met computers en geautomatiseerde hulpmiddelen voor de goederenstroom.

Module 6: Communicatie

In deze module wordt aandacht besteed aan onderwerpen als vergaderen en overleggen, presenteren, communicatie met klanten en bedrijfsvoorschriften interpreteren, communiceren en het toepassen van deze onderwerpen.

Module 7: Leidinggeven

Onder andere de verschillende soorten leiderschapsstijlen en vaardigheden als delegeren, instrueren, motiveren en controleren zullen tijdens deze module aan de orde komen. Daarnaast leert u hoe u functionerings- en beoordelingsgesprekken moet voeren en komt het onderwerp conflicthantering aan bod.

Module 8: Planning en organisatie

Ketenbeheer, de organisatie, functie en werkzaamheden van het warehouse komen tijdens module aan bod.

Module 9: Bedrijfseconomie

Deze module behandelt alles over calculeren, nacalculeren, kostprijsberekening en kostenoverzicht en het samenstellen van offertes.

Examen

De opleiding Medewerker Logistiek Warehouse wordt afgesloten doormiddel van één schriftelijk examen bij het CBR. De belangrijkste examenstof is:

 • organisatie en controle van de goederenstroombesturing
 • uitvoering van en advisering omtrent ontvangst-, opslag-, orderproductie- en expeditiewerkzaamheden
 • advisering omtrent (her)inrichting van een magazijn
 • organisatie en controle van werkzaamheden met betrekking tot voorraadbeheer (inclusief inventariseren)
 • uitvoering en advisering omtrent voorraadbeheer (inkoop-bestelsystemen)
 • uitvoering en advisering omtrent maatregelen bij stagneren in de order- of goederenstroom
 • uitvoering onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden
 • dervingsbestrijding
 • advisering en controle met betrekking tot bedrijfsvoering
 • begeleiding en coördinatie van medewerkers
 • informatieverzameling en -uitwisseling op vakgebied
 • participatie in en organisatie van overlegsituaties
 • advisering omtrent de invoering van zorgsystemen
 • coördinatie en uitvoering van actiepunten m.b.t. wet- en regelgeving

Belangrijke informatie: M.i.v. juli 2017 stopt het CBR met het examineren van deze opleiding. U sluit uw diploma vanaf juli 2017 af met een IVIO diploma. 

Studiebelasting

Circa vijf klokuren per lesweek.

(Zater)dagopleiding:       10 lesweken
Avondopleiding:              20 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).
  
Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bedrijfsbureau.

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het bedrijfsbureau.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact  met ons op.

Startdatum Variant Locatie