Code 95 -- VCA 7 uur klassikaal

Code 95 trainingen

VCA code 95 (U05) cursus kan worden gevolgd ter voorbereiding voor zowel een VCA VOL als Basis-VCA examen. Deze cursussen zijn bedoeld voor beroepschauffeurs. Na afloop van deze cursus kan optioneel worden gekozen om een VCA examen af te leggen. Bij positief resultaat is dit certificaat 10 jaar geldig.

Een vca-certificaat is op veel (bouw)plaatsen verplicht. De cursus heeft als doel de chauffeur zich bewust te laten zijn van de gevaren op de werkvloer en op de arbeidsongevallen. De cursus biedt een inkijk in de fysieke risico’s en hoe deze voorkomen kunnen worden. Hierdoor kunnen noodsituaties worden beoordeeld en vermeden.

Certificering

Na afloop van de cursus kan een digitaal examen worden afgenomen. Het examen bestaat uit kennisvragen en toepassingsgerichte vragen. Bij positief resultaat ontvangt u een VCA certificaat en pasje welke 10 jaar geldig is.

Deze cursussen komen ook in aanmerking voor Code 95, 7 nascholingsuren

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via info@otc-someren.nl.

STUDIEBELASTING EN DUUR

geen thuis studie, 7 uur praktijk

SOOB

Deze cursus is gecertificeerd bij transport en logistiek en komt in aanmerking voor SOOB subsidie.Hiervoor moet de cursus wel met een VCA certificaat worden afgesloten.

Programma

In onze leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSvV). Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: wetgeving, ARBO, gevaarlijke stoffen, brand en explosie, elektriciteit, arbeidsmiddelen, werken op hoogte en  persoonlijke beschermingsmiddelen.

Onze VCA basis cursus is toegankelijk voor iedereen. Wij beschikken over heldere lesstof. Tijdens de training wordt alle lesstof op een interactieve manier behandeld en oefenen we met examen vragen. De training wordt op het einde van de dag direct afgesloten met een digitaal examen op onze locatie. U heeft direct de uitslag! Drie weken voor aanvang ontvangen onze deelnemers hun VCA boek of e-learning. De combinatie van zelfstudie en de eendaagse training bij OTC heeft reeds een hoog slagingspercentage bewezen!

Examen

Het Examen vangt aan om 16.15 uur. Het betreft een digitaal examen op onze locatie. U heeft direct de uitslag! U kunt op http://www.vcainfra.nl/vca/proefexamens meer informatie vinden over het examen en een examen oefenen.

Studiebelasting en duur

geen thuis studie, 7 uur praktijk

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden overdag aangeboden. De (zater-)dagopleiding start om 08.15 uur tot 16.15 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact  met ons op.

Startdatum Variant Locatie
18 mei 21 1621296000 Mei 08.30 - 16.00 uur OTC Someren