Veiligheidscertificaat Heftruck

Code 95 trainingen

Medewerkers die dagelijks of incidenteel vakkundig eenvoudige werkzaamheden met een heftruck uitvoeren. Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om personen die werken met gevaarlijke werktuigen, voldoende instructie te geven om veilig te kunnen werken. Heftrucks vallen hier ook onder. Het is noodzakelijk dat een chauffeur van een heftruck goed op de hoogte is van de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften.

Doelgroep

Medewerkers die dagelijks of incidenteel vakkundig eenvoudige werkzaamheden met een heftruck uitvoeren.

Toelatingseisen

Geen.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat en pasje welke 5 jaar geldig is.

Deze training is ook gecertificeerd voor nascholing code 95, 7 punten theorie.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via info@otc-someren.nl.

SOOB

Deze cursus is gecertificeerd bij transport en logistiek en komt in aanmerking voor SOOB subsidie.

Programma

De training zal uit een theorie en praktijk gedeelte bestaan. De volgende onderwerpen worden oa. in deze training behandeld;

Arbowet, vorkheftruck en last, waarschuwingsborden en symbolen, pallets, boxen en vatenopslag, de verbrandingsmotor en de elektro motor, praktijk instructie en onderhoud/inspectie.

In de basis cursus zit een theorie examen inbegrepen. De basis cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen in de vorm van een vaardigheidstoets.

Examen

Tijdens de training worden vaardigheden afgetoetst. Gedurende de lesdagen wordt de cursist beoordeeld op de praktijk handelingen die hij verricht. De training wordt afgesloten met een theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen.

Studiebelasting en duur

Thuisstudie: geen

(Zater)dagopleiding: 7 uur 
 

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden overdag. De (zater)dagopleiding start om 08.30 uur tot 16.30 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact  met ons op.

Startdatum Variant Locatie