Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

U05 VCA basis veiligheid blended learning

VCA code 95 (U05) cursus kan worden gevolgd ter voorbereiding voor zowel een VCA VOL als Basis-VCA examen. Deze cursussen zijn bedoeld voor beroepschauffeurs. Na afloop van deze cursus kan optioneel worden gekozen om een VCA examen af te leggen. Bij positief resultaat is dit certificaat 10 jaar geldig.

De cursus

Een VCA-certificaat is op veel (bouw)plaatsen verplicht. De cursus heeft als doel de chauffeur zich bewust te laten zijn van de gevaren op de werkvloer en op de arbeidsongevallen. De cursus biedt een inkijk in de fysieke risico’s en hoe deze voorkomen kunnen worden. Hierdoor kunnen noodsituaties worden beoordeeld en vermeden.

In onze leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSvV). Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: wetgeving, ARBO, gevaarlijke stoffen, brand en explosie, elektriciteit, arbeidsmiddelen, werken op hoogte en  persoonlijke beschermingsmiddelen.

Blended learning

Het eerste onderdeel van de training is een e-learning welke zelfstandig thuis kan worden gemaakt. De e-learning bestaat uit 4 uur training welke verspreid binnen 10 dagen voorafgaand aan het praktijk gedeelte moet worden volbracht.

Het praktijkgedeelte van deze VCA cursus is toegankelijk voor iedereen. Wij beschikken over heldere lesstof. Tijdens de training wordt alle lesstof op een interactieve manier behandeld.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die punten willen behalen voor hun code-95 nascholing, binnen een industrie waarbij een VCA-diploma verplicht is.

Certificering

Indien geslaagd ontvangt de kandidaat een digitaal certificaat vanuit Pontifex, een landelijk erkend certificeringsinstituut. Deze is 10 jaar geldig.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Voorafgaand aan de cursus dient er een e-learning te worden afgerond, waar minimaal 4 uur aan gewerkt wordt.
Het praktijkgedeelte is dan nog 3 uur.

Lesdag en -tijd

Onze code-95 opleiding voor de VCA, blended learning, wordt overdag aangeboden, doordeweeks, van 08.30 tot 11.30 uur.
Het is ook mogelijk om een code-95 opleiding te volgen op een zaterdag, in overleg met de planning. De tijden zijn dan van 08.00 tot 11.00 uur of 11.00 tot 14.00 uur.

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Inschrijven

Schrijf je in voor U05 VCA basis veiligheid blended learning. Vul onderstaand formulier in:

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring