Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

U05 VCA

VCA code 95 (U05) cursus kan worden gevolgd ter voorbereiding voor zowel een VCA VOL als Basis-VCA examen. Deze cursussen zijn bedoeld voor beroepschauffeurs. Na afloop van deze cursus kan optioneel worden gekozen om een VCA examen af te leggen. Bij positief resultaat is dit certificaat 10 jaar geldig.

De cursus

Een VCA-certificaat is op veel (bouw)plaatsen verplicht. De cursus heeft als doel de chauffeur zich bewust te laten zijn van de gevaren op de werkvloer en op de arbeidsongevallen. De cursus biedt een inkijk in de fysieke risico’s en hoe deze voorkomen kunnen worden. Hierdoor kunnen noodsituaties worden beoordeeld en vermeden.

In onze leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSvV). Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: wetgeving, ARBO, gevaarlijke stoffen, brand en explosie, elektriciteit, arbeidsmiddelen, werken op hoogte en  persoonlijke beschermingsmiddelen.

Onze VCA basis cursus is toegankelijk voor iedereen. Wij beschikken over heldere lesstof. Tijdens de training wordt alle lesstof op een interactieve manier behandeld en oefenen we met examenvragen. De training wordt op het einde van de dag direct afgesloten met een digitaal examen op onze locatie. U heeft direct de uitslag! Drie weken voor aanvang ontvangen onze deelnemers hun VCA boek of e-learning. De combinatie van zelfstudie en de eendaagse training bij OTC heeft reeds een hoog slagingspercentage bewezen!

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die punten willen behalen voor hun code-95 nascholing, binnen een industrie waarbij een VCA-diploma verplicht is.

Certificering

Indien geslaagd ontvangt de kandidaat een digitaal certificaat vanuit Pontifex, een landelijk erkend certificeringsinstituut. Deze is 10 jaar geldig. Plus 7 punten voor de nascholing code-95.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Er is geen voorbereiding vereist voorafgaand aan de cursus.
Het praktijkgedeelte is een hele dag.

Lesdag en -tijd

Onze opleiding VCA voor code-95 wordt overdag aangeboden, doordeweeks, van 08.30 tot 16.30 uur.
Het is ook mogelijk om een code-95 opleiding te volgen op een zaterdag, in overleg met de planning. De lestijden zijn dan van 08.00 tot 16.00 uur.
Bij beide tijden volgt aansluitend het examen.

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact met ons op.

Inschrijven

Schrijf je in voor U05 VCA. Vul onderstaand formulier in:

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring