Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

U17 chauffeur autolaadkraan laden en lossen

De cursus autolaadkraan laden en lossen is in de eerste plaats bedoeld voor personen die gebruikmaken van een autolaadkraan alleen voor het laden en lossen van de vrachtwagen. Laden en lossen houdt in dat de lading van de wagen gepakt mag worden en direct naast de wagen mag worden neergezet. Wordt de lading verder weggezet dan spreekt men van hijsen en dan is boven de 10 tonmeter een machinistendiploma verplicht.

De cursus

De cursus autolaadkraan duurt één dag en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

De cursus bestaat uit controle en gebruik van de autolaadkraan en hijsmiddelen, werkbelasting, technische- en veiligheidaspecten en arbowetgeving.

De theorie zal de volgende onderwerpen behandelen;

  • Wet- en regelgeving
  • Opbouw en werking van het laad- en losmaterieel
  • Onderhoud en keuringen
  • Bediening en ergonomie
  • Lastbehandeling
  • Bediening en veiligheid

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die punten willen behalen voor hun code-95 nascholing, waarbij ze graag meer willen leren over het laden en lossen van de autolaadkraan.

Certificering

Tijdens de training worden vaardigheden afgetoetst. Gedurende het praktijkdeel wordt de cursist beoordeeld op de praktijk handelingen die hij verricht. Na afloop van de cursus ontvangt u bij positief resultaat een digitaal certificaat van deelname, plus 7 punten voor de nascholing code-95.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Er is geen voorbereiding vereist voorafgaand aan de cursus.
Het praktijkgedeelte is een hele dag.

Lesdag en -tijd

Onze opleiding autolaadkraan laden en lossen wordt op zaterdag aangeboden van 08.00 tot 16.00 uur.

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Inschrijven

Schrijf je in voor U17 chauffeur autolaadkraan laden en lossen. Vul onderstaand formulier in:

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring