Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

VCA code 95 (U05) cursus kan worden gevolgd ter voorbereiding voor zowel een VCA VOL als Basis-VCA examen. Deze cursussen zijn bedoeld voor beroepschauffeurs. Na afloop van deze cursus kan optioneel worden gekozen om een VCA examen af te leggen. Bij positief resultaat is dit certificaat 10 jaar geldig.

Een VCA-certificaat is op veel (bouw)plaatsen verplicht. De cursus heeft als doel de chauffeur zich bewust te laten zijn van de gevaren op de werkvloer en op de arbeidsongevallen. De cursus biedt een inkijk in de fysieke risico’s en hoe deze voorkomen kunnen worden. Hierdoor kunnen noodsituaties worden beoordeeld en vermeden.

Certificering

Na afloop van de cursus kan een digitaal examen worden afgenomen. Het examen bestaat uit kennisvragen en toepassingsgerichte vragen. Bij positief resultaat ontvangt u een VCA-certificaat en pasje welke 10 jaar geldig is.

Deze cursussen komen ook in aanmerking voor Code 95, 7 nascholingsuren

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via info@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

4 uur thuis studie, 4 uur praktijk

SOOB

De cursus VCA basisveiligheid is gecertificeerd bij transport en logistiek en komt in aanmerking voor SOOB subsidie. Hiervoor dient de cursus wel met een VCA certificaat worden afgesloten.

Programma

In onze leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSvV). Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: wetgeving, ARBO, gevaarlijke stoffen, brand en explosie, elektriciteit, arbeidsmiddelen, werken op hoogte en  persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Blended learning

Het eerste onderdeel van de training is een e-learning welke zelfstandig thuis kan worden gemaakt. De e-learning bestaat uit 4 uur training welke verspreid binnen 10 dagen voorafgaand aan het praktijk gedeelte moet worden volbracht.

Het praktijkgedeelte van deze VCA cursus is toegankelijk voor iedereen. Wij beschikken over heldere lesstof. Tijdens de training wordt alle lesstof op een interactieve manier behandeld. 

Planning cursusdag

08.30 - 12.30 uur klassikaal les

12.30 - 13.00 uur lunch

13.15 - 14.30 uur examen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact met ons op.

U05 VCA Basis veiligheid blended learning

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring