Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

VCA basis

Als u leidinggeeft aan mensen op een locatie waar VCA verplicht is, dient u in het bezit te zijn van een VCA VOL certificaat. Ook als ZZP-er dient u VCA VOL gecertificeerd te zijn. In alle andere gevallen volstaat Basisveiligheid VCA, ook bekend als B VCA.

De cursus

In onze leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSvV). Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: wetgeving, ARBO, gevaarlijke stoffen, brand en explosie, elektriciteit, arbeidsmiddelen, werken op hoogte en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Onze VCA basis cursus is toegankelijk voor iedereen. Wij beschikken over heldere lesstof. Tijdens de training wordt alle lesstof op een interactieve manier behandeld en oefenen we met examenvragen. De training wordt op het einde van de dag direct afgesloten met een digitaal examen op onze locatie. U heeft direct de uitslag!

OTC biedt ook een VCA-cursus met zelfstudie (middels een e-learning) en een halve lesdag aan.

Het examen vangt aan om 16.15 uur. Het betreft een digitaal examen op onze locatie. U heeft direct de uitslag! U kunt op http://www.vcainfra.nl/vca/proefexamens meer informatie vinden over het examen en een examen oefenen. De trainingen bij OTC hebben reeds een hoog slagingspercentage bewezen!

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor mensen die werken in een sector waar het verplicht is om het VCA-certificaat te halen. Voor risicovolle beroepen is het wettelijk verplicht dat medewerkers over voldoende kennis beschikken. VCA staat voor: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.

Certificering

Indien geslaagd ontvangt de kandidaat een digitaal certificaat vanuit Pontifex, een landelijk erkend certificerings instituut. Deze is 10 jaar geldig. Deze cursussen komen ook in aanmerking voor Code 95, 7 nascholingsuren.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Er is geen voorbereiding vereist voorafgaand aan de cursus.
Het praktijkgedeelte is een hele dag.

Naast de dagopleiding hebben we ook de keus; zelfstudie en alleen het examen. Als u kiest voor de zelfstudie, wordt het hele theoriegedeelte thuis bestudeerd (door middel van een digitaal lesboek) en vindt het examen hier plaats, om 17.45 uur.

Bij alleen het examen is er geen lesstof vooraf, niet klassikaal of digitaal, maar wordt er alleen deelgenomen aan het examen. Dit examen vindt tevens plaats om 17.45 uur.

Lesdag en -tijd

Onze VCA-opleidingen en trainingen worden overdag aangeboden, doordeweeks, van 08.30 tot 16.00 uur. Met aansluitend het (digitale) examen om 16.15 uur.

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Inschrijven

Schrijf je in voor VCA basis. Vul onderstaand formulier in:

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring