Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

De training is bedoeld voor medewerkers die dagelijks of incidenteel vakkundig eenvoudige werkzaamheden met een zijlader uitvoeren. Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om personen die werken met gevaarlijke werktuigen, voldoende instructie te geven om veilig te kunnen werken. Zijladers vallen hier ook onder. Het is noodzakelijk dat een chauffeur van een heftruck goed op de hoogte is van de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften.

Doelgroep

Medewerkers die dagelijks of incidenteel vakkundig eenvoudige werkzaamheden met een heftruck uitvoeren.

Toelatingseisen

Geen.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat en pasje welke 5 jaar geldig is.

Deze training is ook gecertificeerd voor nascholing code 95, 7 punten theorie.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via info@otc-someren.nl.

SOOB

Deze cursus is gecertificeerd bij transport en logistiek en komt in aanmerking voor SOOB subsidie.

 

Programma

De training zal uit een theorie- en praktijkgedeelte bestaan. De volgende onderwerpen worden oa. in deze training behandeld;

Arbowet, zijlader en last, waarschuwingsborden en symbolen, pallets, boxen en vatenopslag, de verbrandingsmotor en de elektro motor, praktijk instructie en onderhoud/inspectie.

In de basiscursus zit een theorie-examen inbegrepen. De basiscursus wordt afgesloten met een praktijkexamen in de vorm van een vaardigheidstoets.

Examen

Tijdens de training worden vaardigheden afgetoetst. Gedurende de lesdagen wordt de cursist beoordeeld op de praktijk handelingen die hij verricht. De training wordt afgesloten met een theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen.

Studiebelasting en duur

Thuisstudie: geen

(Zater)dagopleiding: 7 uur 
Avondopleiding:  2 x 3,5 uur  

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 18.30 uur tot 22.15 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 08.30 uur tot 16.30 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact met ons op.

 

Veiligheidscertificaat zijlader

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring