Praktijk ervaring zonder VCA

30 oktober 2019

Laat stagiairs eerst wat praktijkervaring opdoen voordat ze hun B-VCA-diploma moeten halen. Deze oproep doet de SSVV aan bedrijven die verwachten dat leerlingen hun veiligheidsexamen al hebben gehaald op het moment dat ze aan hun stage beginnen. “Geef de leerlingen de kans hun VCA-kennis tijdens het werken in de praktijk op te doen. Kandidaten kunnen zich soms nog geen voorstelling maken van het werk zelf, laat staan hoe je dat dan veilig moet aanpakken”, aldus de SSVV. Volgens de organisatie ontwikkelen jongeren zich ook beter tot veilige en gezonde professional als ze eerst mogen proeven aan de praktijk. De lesstof kan in het werk worden ingepast. Bovendien is het ervaren en leren voor de leerlingen veel effectiever. Dat veilig werken bij je toekomstige vak hoort, dringt beter tot ze door.
Het is ook geen VCA-eis dat een stagiair van meet af aan al zijn examen heeft afgelegd. “Vraag 3.2 van VCA 2017/6.0 eist dat alle medewerkers die langer dan drie maanden in dienst zijn, hun B-VCA-diploma hebben. Deze ‘drie maanden regel’ is opgenomen om medewerkers de kans te geven de bijbehorende kennis tijdens het (in)werken in de praktijk op te bouwen”, zo stelt de SSVV.

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Zijn uw blusmiddelen aan onderhoud toe?

Laat het periodiek onderhoud en controle van uw brandblusapparatuur uitvoeren door onze REOB gediplomeerde onderhoudsmonteur kleine blusmiddelen. Alles onder 1 dak, hoe makkelijk kan het zijn!

Op zoek naar een leverancier voor uw BHV materialen?

Voor (veiligheids-) pictogrammen en EHBO materialen zoals verbandtrommels bent u bij ons aan het juiste adres.

Bent u op zoek naar een AED? OTC heeft het dealer-schap van de Philips AED. Hiermee kunnen we voor een goede prijs een kwalitatieve AED leveren.

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden!

De risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is een wettelijke verplichting?

Voor een adequate uitvoering van de RI&E beschikken wij over een brede ervaring, waardoor wij een vaste aanpak kennen, alsmede een deskundige passende systematiek. Graag zijn wij u hierbij van dienst.