OTC officieel rijschool C, CE en code 95

06 april 2021

De opleidingsbranche is mede door de crisis dynamischer dan ooit! De vraag naar omscholing of alternatieve les vormen zoals blended learning (e-learning gecombineerd met klassikale training) is hoger dan ooit. Ook in de logistieke branche verandert er veel. Denk aan de gewijzigde richtlijnen nascholing code 95 en de nieuwe praktijk toetsen basis kwalificatie code 95.

OTC is inmiddels regionaal bekend om haar aanbod voor nascholingscursussen code 95. Bijna alle cursussen zijn beschikbaar zowel klassikaal alsook in een blended learning variant.

Vernieuwen

Vernieuwen is iets wat niet uit de lucht is gegrepen bij OTC. Begin dit jaar zijn ook de trainingsfaciliteiten flink uitgebreid op onze nieuwe trainingslocatie. De locatie is  verbonden met de bestaande locatie van OTC. De nieuwe locatie wordt gebruikt voor alle “rijtrainingen”. Je moet hier denken aan hef- reachtruck training, chauffeursdagen, ADR, rijoptimalisatie en nascholing code 95. Het terrein is ook goedgekeurd als officiële toets locatie CBR voor de code 95 basis kwalificatie “toets besloten terrein (VPBC) en de praktische toets (VPTC)”. De bestaande locatie blijft een VCA examen locatie waar ook onze BHV / EHBO en overige opleidingen worden aangeboden. Hier is een nieuwe onderhoud werkplaats ingericht voor kleine blusmiddelen.

Officiële rijschool voor rijbewijs C, CE en basis kwalificatie code 95

Trots zijn wij om te mogen vertellen dat eind deze maand onze lesvrachtauto, een DAF CF290 FA in gebruik wordt genomen. Hiermee wordt het mogelijk ook de beginnende (beroeps)chauffeur op te leiden voor C / CE met of zonder basis kwalificatie code 95.

Met een vrachtauto rijbewijs C mag je een motorrijtuig besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg bedraagt. Sinds 2009 is het chauffeursdiploma vervangen door een code vakbekwaamheid op het vrachtautorijbewijs (code 95). Alleen bepaalde beroepsgroepen hebben vrijstelling op deze code 95 of indien het rijbewijs niet wordt gebruikt voor commerciële doeleinden. Deze code 95 is dus wel nodig als je beroepsmatig rond gaat rijden in de vrachtauto. Dit is een losse module welke bij het rijbewijs C behaald kan worden. Wil je een aanhanger gaan rijden dan dien je E achter C te behalen.

Voor meer informatie of direct aanmelden kun je op onderstaande link klikken;

De uitbreiding met de rijschool voor het “groot” rijbewijs is een logische stap in het concept van “one door shopping”. Deze uitbreiding past dan ook perfect in de toekomst strategie van OTC. Een solide partner voor alle (beroeps)chauffeur vanaf de basiskwalificatie tot en met de nascholing. Hiermee kunnen we onze klanten volledig ontzorgen.

Een rijschool bij jou in buurt, fijne ervaren instructeurs, examen doen vanuit onze CBR locatie. Hoe fijn kan het zijn!

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Zijn uw blusmiddelen aan onderhoud toe?

Laat het periodiek onderhoud en controle van uw brandblusapparatuur uitvoeren door onze REOB gediplomeerde onderhoudsmonteur kleine blusmiddelen. Alles onder 1 dak, hoe makkelijk kan het zijn!

Op zoek naar een leverancier voor uw BHV materialen?

Voor (veiligheids-) pictogrammen en EHBO materialen zoals verbandtrommels bent u bij ons aan het juiste adres.

Bent u op zoek naar een AED? OTC heeft het dealer-schap van de Philips AED. Hiermee kunnen we voor een goede prijs een kwalitatieve AED leveren.

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden!

De risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is een wettelijke verplichting?

Voor een adequate uitvoering van de RI&E beschikken wij over een brede ervaring, waardoor wij een vaste aanpak kennen, alsmede een deskundige passende systematiek. Graag zijn wij u hierbij van dienst.