Update corona maatregelen 14-10-2020

14 oktober 2020

In Nederland worden verregaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. We moeten met zijn alle proberen het corona virus te verslaan! Onderwijs moet zolang mogelijk doorgaan zegt het kabinet, wat ons betreft zeker het veiligheidsonderwijs zodat risico’s beheersbaar blijven. Om dit mogelijk te maken heeft OTC een preventief protocol opgesteld om onze medewerkers en cursisten zoveel mogelijk te beschermen. Onderstaand treft je een aantal aanvullende eisen rondom de praktijk lessen. Deze lijken misschien streng en weinig flexibel, maar de gezondheid van onze instructeurs en onze kandidaten staat te allen tijde voorop. Daarnaast hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  • Het is onze verantwoordelijkheid om te voldoen aan geldende wet- en regelgeving en de hygiëne-eisen vanuit het RIVM. De instructeur informeert cursisten actief over deze extra eisen, d.m.v. instructie bij aanvang van de training.
  • Bij ziekteverschijnselen (milde verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, buikpijn, diarree, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts) worden cursisten geweigerd. Dus 24-uur 100% klachtenvrij, anders moet een cursist zich afmelden!
  • In ons gebouw is het dragen van een mondkapje verplicht. Neem dus een mondkapje mee naar de training!
  • De instructeur zorgt voor een actief deurbeleid om groepsvorming voor de trainingsruimte te voorkomen. Ook voorafgaand aan het doorlopen van de lessen en examens moet de anderhalve meter afstand geborgd blijven en het mondkapje worden gedragen. In het lokaal mag nadat is plaats genomen het mondkapje worden afgedaan.
  • Na afronding van de lessen / examens moet de cursist de locatie direct te verlaten. Wachten op een bekende is binnen de locatie niet toegestaan.
  • De ruimtes beschikken over een opstelling waarbij anderhalve meter afstand mogelijk is. Dit zal veelal betekenen dat de capaciteit van locaties minimaal gehalveerd wordt om te voldoen aan deze eis.
  • Fysiek (direct of indirect) contact moet worden voorkomen. Dit betekent dat er maatregelen zijn genomen ten aanzien van het uitwisselen van (legitimatie)documenten zoals het dragen van handschoenen en/of andere maatregelen.
  • De instructeur draagt zorgt voor een goede hygiëne op onze locatie. Leslokalen enz. zijn voorzien van desinfectie materialen.

Bij vragen mag je ons altijd bellen!

Uw veiligheid is onze zorg!

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Zijn uw blusmiddelen aan onderhoud toe?

Laat het periodiek onderhoud en controle van uw brandblusapparatuur uitvoeren door onze REOB gediplomeerde onderhoudsmonteur kleine blusmiddelen. Alles onder 1 dak, hoe makkelijk kan het zijn!

Op zoek naar een leverancier voor uw BHV materialen?

Voor (veiligheids-) pictogrammen en EHBO materialen zoals verbandtrommels bent u bij ons aan het juiste adres.

Bent u op zoek naar een AED? OTC heeft het dealer-schap van de Philips AED. Hiermee kunnen we voor een goede prijs een kwalitatieve AED leveren.

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden!

De risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is een wettelijke verplichting?

Voor een adequate uitvoering van de RI&E beschikken wij over een brede ervaring, waardoor wij een vaste aanpak kennen, alsmede een deskundige passende systematiek. Graag zijn wij u hierbij van dienst.