Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hef- reachtruck en zijlader

Een professionele opleiding is behalve heel erg belangrijk voor een operator van een intern transport middel ook noodzakelijk. De werkgever is volgens de Arbowet en verzekeraars verplicht om deze operators goed te instrueren. OTC is hier de aangewezen partner in om deze instructie te verzorgen.

Veel cursussen zijn te volgen als volledige klassikale training of in een Blended Learning variant. Dit is een combinatie van e-learning (een internet-lesprogramma) waarin kandidaten zich in hun eigen tempo en op een door hen zelfgekozen tijdstip en plaats voorbereiden op het praktijk gedeelte. Kandidaten worden toegelaten tot het praktijk gedeelte als zij het toelatingscertificaat van het e-learning programma hebben behaald. Door de voorbereiding middels thuisstudie wordt er geen theorie meer gedoceerd tijdens de training en gaat de instructeur praktisch aan de slag met de kandidaten. Het klassikale gedeelte kan daarmee worden verkort.

Heftruck bij OTC

  • Cursus op jouw of onze locatie
  • profcheck in 1 uur mogelijk
  • zelfstudie met e-learning
  • persoonlijk contact

Een hef of reachtruck is niet zomaar een magazijn hulpmiddel, er zitten veel gevaren aan gebonden.  Een professionele heftruckopleiding is behalve heel erg belangrijk voor een heftruckbestuurder of heftruckchauffeur ook noodzakelijk. Beschikken al uw heftruckchauffeurs over een geldig certificaat? Elke organisatie die met vork- en of heftrucks werkt, is volgens de Arbowet en verzekeringen verplicht om alle heftruckbestuurders te voorzien van grondige, maar ook juiste veiligheidsinstructies. OTC kan deze zorg voor u uit handen nemen, waarmee u de veiligheid in uw magazijn of opslag verbetert en verheft.

EEN VEILIGE EN VERZEKERDE WERKOMGEVING.

Wanneer een basisopleiding of een herhalingscursus voor de heftruck voldoende is afgerond krijgen de cursisten hun heftruckcertificaat. De medewerker mag zich dan officieel heftruckchauffeur noemen en is volgens de Arbowet en verzekeraars deskundig genoeg bevonden om een heftruck te besturen. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan op uw werkvloer, dan bent u, maar zijn ook uw chauffeurs goed verzekerd. Een hele geruststelling.

WAAROM EEN EXTERNE HEFTRUCKOPLEIDING?

Wanneer bijvoorbeeld grondige instructies worden gegeven door heftruckchauffeurs die al jaren bij u werken, krijgt de onervaren medewerker mogelijk dezelfde blinde vlekken op het gebied van veiligheid. Met een heftrucktraining van OTC zijn de nieuwe heftruckbestuurders bekend met eventuele onveilige werksituaties. En kunnen ze deze nieuwe ervaring delen met de bestaande heftruckchauffeurs. Ook kunnen bestaande heftruckchauffeurs, waarvan het heftruckcertificaat is of gaat verlopen, bij ons een herhalingscursus volgen. U bent er dan zeker van dat de training goed en grondig is uitgevoerd en vergroot daarmee de heftruck veiligheid binnen uw opslag of magazijn.

 

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring