Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Ontruimingstraining

Het belang van een ontruimingsoefening is aanzienlijk. BHV’ers worden niet alleen getraind maar er wordt ook geoefend. Hierdoor wordt het functioneren van de BHV organisatie in de praktijk getest. Het doel van de oefening: snel en efficiënt het gebouw ontruimen. Deze training kan aangekondigd in worden gezet, maar ook onaangekondigd.

De cursus

Tijdens de oefening kan gebruik gemaakt worden van een LOTUS slachtoffer. Dit is iemand die waarheidsgetrouw een slachtoffer kan uitbeelden. De oefening kan op verschillende manieren worden georganiseerd;

  • Het BHV team is niet op de hoogte (onaangekondigde oefening)
  • Het BHV team weet wel in welke week er geoefend gaat worden of het BHV team weet op welke dag en/of tijdstip er geoefend gaat worden.
  • De BHV’ers zijn niet op de hoogte wát er geoefend gaat worden. Dit bespreekt de trainer vooraf met de contactpersoon.

Na de oefening volgt er een plenaire evaluatie waarbij de leermomenten worden vastgelegd.

Wanneer de ontruiming onaangekondigd is, kan er nog beter een echte praktijksimulatie plaatsvinden, zodat er zichtbaar wordt hoe de medewerkers reageren wanneer er echt een ontruiming plaats zou moeten vinden.

Na afloop van deze oefening en evaluatie ontvangt u een verslag, dat kan worden bijgevoegd in het BHV logboek.

Door de presentielijst krijgt de training een officieel karakter en telt mee als officiële oefening. De presentielijst wordt bewaard bij het logboek van de BMI.

Doelgroep

De ontruimingstraining is bedoeld voor de hele BHV organisatie.

Certificering

Indien geslaagd ontvangt de kandidaat een digitaal certificaat van deelname. De gegevens van het examen en het certificaat worden geregistreerd in uw kandidaten dashboard. (AVG van toepassing). De kandidaat krijgt een melding wanneer het certificaat klaar staat en wordt uitgenodigd voor een digitale evaluatie.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Oefening: +/- 20 minuten
Evaluatie: 1 uur
Dit is exclusief voorbereiding van de trainer en verslaglegging.

Optioneel: 
1 of meerdere LOTUS slachtoffer(s) (€ 100,00 per lotus slachtoffer)
Grotere oefeningen
Meerdere waarnemers

Lesdag en -tijd

Onze ontruimingstraining wordt overdag aangeboden, doordeweeks, ergens tussen 08.30 tot 17.00 uur (in overleg met de planning).

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact met ons op.

Inschrijven

Schrijf je in voor Ontruimingstraining. Vul onderstaand formulier in:

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring