Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

U03 lading zekeren blended learning

Het op de juiste wijze zekeren van de lading is van groot belang bij wegvervoer. Het schuiven van de lading is nog altijd één van de grootste oorzaken van ongelukken met vrachtauto's. Dat vrachten vaak niet op de juiste manier worden gestuwd en gezekerd, blijkt uit de vele incidenten om en nabij de laaddokken en op de weg. Schade en letsels die hierbij kunnen ontstaan, zijn vaak enorm.

De cursus

De training staat in het teken van bewustwording van de risico’s bij belading en technieken om met behulp van de ter beschikking staande hulpmiddelen een veilig transport te kunnen uitvoeren. Dit in overeenstemming met de nationale en internationale regels.

De cursus Lading zekeren bestaat uit een deel theorie middels E-learning en een deel praktijk.

Theorie:

  • De consequenties van het niet goed laden en stuwen
  • Toepassing van vastzetmateriaal
  • Krachten op de lading
  • Methodes en principes lading zekeren
  • Wet- en regelgeving & Europese richtlijnen

Praktijk:

  • Toepassen van vastzetmateriaal
  • Het juiste gebruik van spanbanden, wrijvingsmateriaal, kettingen en blokken
  • Gebruik van zekeringstabellen om vast te stellen hoe lading gezekerd moet worden

Blended learning

Het eerste onderdeel van de training is een e-learning welke zelfstandig thuis kan worden gemaakt. De e-learning bestaat uit 4 uur training welke verspreid binnen 10 dagen voorafgaand aan het praktijk gedeelte moet worden volbracht.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die punten willen behalen voor hun code-95 nascholing, waarbij ze graag meer willen leren over het zekeren van hun lading.

Certificering

Tijdens de training worden vaardigheden afgetoetst. Gedurende het praktijkdeel wordt de cursist beoordeeld op de praktijk handelingen die hij verricht. Na afloop van de cursus ontvangt u bij positief resultaat een digitaal certificaat van deelname, plus 7 punten voor de nascholing code-95.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Voorafgaand aan de cursus dient er een e-learning te worden afgerond, waar minimaal 4 uur aan gewerkt wordt.
Het praktijkgedeelte is dan nog 3 uur.

Lesdag en -tijd

Onze code-95 opleiding voor lading zekeren, blended learning, wordt overdag aangeboden, doordeweeks, van 08.30 tot 11.30 uur.
Het is ook mogelijk om een code-95 opleiding te volgen op een zaterdag, in overleg met de planning. De tijden zijn dan van 08.00 tot 11.00 uur of 11.00 tot 14.00 uur.

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Inschrijven

Schrijf je in voor U03 lading zekeren blended learning. Vul onderstaand formulier in:

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring