Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Veiligheidscertificaat elektrische palletwagen (EPT)

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die dagelijks of incidenteel vakkundig eenvoudige werkzaamheden met een EPT uitvoeren. Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om personen die werken met gevaarlijke werktuigen, voldoende instructie te geven om veilig te kunnen werken. De EPT vallen hier ook onder. Het is noodzakelijk dat een bediener van een EPT goed op de hoogte is van de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften.

De cursus

De training zal uit een theorie- en praktijkgedeelte bestaan en wordt meestal verzorg in combinatie met een Heftruck of Reachtruck training, maar kan ook enkel uit een training met de stapelaar bestaan.

De cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen in de vorm van een vaardigheidstoets.

  • Basiscursus blended learning (deze training duurt 1 uur, daarnaast nog een e-learning)
  • Hercertificering (deze training duurt 1/2 uur)

Doelgroep

Medewerkers die dagelijks of incidenteel vakkundig eenvoudige werkzaamheden met een elektrische palletwagen (EPT) uitvoeren.

Certificering

Tijdens de training worden vaardigheden afgetoetst. Gedurende de lesdag wordt de cursist beoordeeld op de praktijk handelingen die hij verricht. Is dit voldoende, dan ontvangt de cursist een digitaal certificaat, welke 5 jaar geldig is.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Wanneer je kiest voor de blended learning variant dient er een e-learning te worden afgerond, dit is bij zowel de basiscursus als herhalingscursus.
Wanneer het om een basiscursus gaat, is het praktijkgedeelte nog 2 uur.
Gaat het om een herhalingscursus, dan is het praktijkgedeelte nog maar één uur.

Lesdag en -tijd

Onze EPT-opleidingen en trainingen worden overdag aangeboden, doordeweeks, tussen 08.30 en 17.00 uur, in overleg met de planning.

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact met ons op.

Inschrijven

Schrijf je in voor Veiligheidscertificaat elektrische palletwagen (EPT). Vul onderstaand formulier in:

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring