Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

U16 veiligheidscertificaat heftruck

Chauffeurs die dagelijks of incidenteel vakkundig eenvoudige werkzaamheden met een heftruck uitvoeren. Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om personen die werken met gevaarlijke werktuigen, voldoende instructie te geven om veilig te kunnen werken. Heftrucks vallen hier ook onder. Het is noodzakelijk dat een chauffeur van een heftruck goed op de hoogte is van de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften.

De cursus

De training zal uit een theorie en praktijkgedeelte bestaan. De volgende onderwerpen worden oa. in deze training behandeld;

Arbowet, vorkheftruck en last, waarschuwingsborden en symbolen, pallets, boxen en vatenopslag, de verbrandingsmotor en de elektromotor, praktijkinstructie en onderhoud/inspectie.

In de basiscursus zit een theorie-examen inbegrepen. De basiscursus wordt afgesloten met een praktijkexamen in de vorm van een vaardigheidstoets.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die incidenteel met een vorkheftruck werken.

Certificering

Tijdens de training worden vaardigheden afgetoetst. Gedurende de lesdagen wordt de cursist beoordeeld op de praktijk handelingen die hij verricht. De training wordt afgesloten met een
theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen. Na afloop van de cursus ontvangt u bij positief resultaat een digitaal certificaat van deelname, plus 7 punten voor de nascholing code-95.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0493-782287 of per mail via veiligheidscentrum@otc-someren.nl.

Studiebelasting en duur

Er is geen voorbereiding vereist voorafgaand aan de cursus.
Het praktijkgedeelte is een hele dag.

Lesdag en -tijd

Onze opleiding heftruck voor code-95 wordt overdag aangeboden, doordeweeks, van 08.30 tot 16.30 uur.
Het is ook mogelijk om een code-95 opleiding te volgen op een zaterdag, in overleg met de planning. De lestijden zijn dan van 08.00 tot 16.00 uur.

Heeft u vragen

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over deze cursus? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten contact met ons op.

Inschrijven

Schrijf je in voor U16 veiligheidscertificaat heftruck. Vul onderstaand formulier in:

0493 782 287
Bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur
veiligheidscentrum@otc-someren.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring